nemezszappan

Tombol itt a szél, kinn hideg van, a játszótérnek a létét is elfelejtem lassan – a gyerekek meg be vannak sózva, ahogy mindig. Így aztán kitaláltam egy kétszeresen hasznos elfoglaltságot: eléjük tettem egy kupac mindenszínű gyapjút, szétdaraboltam két növényi szappant, és elkezdtük csoportosan simítgatni a gyapjúrétegeket a szappanokra. Ők persze hamar átváltottak labdaprojektre, de sebaj, így is elkészült három nemezszappan, az elfuserált próbálkozások pedig utómunkálatokat követően zseniális horgolt-nemez ékszer alapanyagokká léptek elő – ez utóbbi egyelőre meglepetés.

A szappanokat mindenféle apropóból el fogjuk ajándékozni – szóval eltöltöttünk egy estét krach nélkül és még értelmes végeredménye is van, éljen! Némi segítséggel Kétévesünk is elboldogult a feladattal. Hála Violininek, aki megtanított a nemezszappan készítésére.

És ha már amúgy is vizezünk és szét van ázva a kezünk, akkor felraktam 20 deka gyapjút eperszörpben színeződni. Reménykedem, hogy a korábbi rondaszürke elrontott festésem vállalható pirosas végeredményt mutat majd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

8 hozzászólás “nemezszappan

 1. Festés kész, fantasztikus korallszínű lett.

 2. mutass majd kepet!!
  a szappanok szepek, nekem lejott a gyapju mindrol;-)

 3. a nemezszappan nalunk is slager, pedig nincs is gyerek 🙂 szepek lettek!

 4. Hadd legyek buta.
  Mire jó a nemezszappan, azon túl, hogy szép?

 5. Amikor szappanozol vele, van egy enyhe dörzshatása. Talán ez a legfőbb. Ami meg vicces, hogy a szappanozás közben is nemezelődik a gyapjú, és a végén lesz egy kis nemezgolyód. Amúgy mindezek elhanyagolhatók ahhoz képest, hogy vagyon vicces elkészíteni 🙂

  Kicsoda, nekem nem jött le, sőt, amit először csináltam, azon túl vastag lett a gyapjúréteg és alig lehet elővarázsolni a szappanhabot. De szerintem ezek a mostaniak már eléggé el vannak találva. Azt viszont továbbra se tudom, hogy miért sikerült három, aztán a negyedikről miért lógnak gyapjúdarabok. De sebaj, majd sokat gyakorolok 😀

  Oké, amint hozzájutok, fényképezem a gyapjút. Aztán majd amint hozzájutunk, megmutatnád még egyszer a kendőkötést? Csak az a legegyszerűbbet. Úgy szeretnék egy korall kendőt!

 6. Ó, köszönöm, ezek szerint ez nemcsak dísztárgy, hanem használati is. Ki fogjuk próbálni!

 7. Nagyon szépen össze vannak simogatva 🙂
  Eperszörpöt erre pazarolni ???? Remélem romlott volt…

 8. Ne aggódj, csak Bolero italporból volt, életében nem látott epret 🙂

Comments are closed.