Kisnyalka negyedszer: hímzek!

Másfél hónap eltelt, mióta Nyalkáról hazajöttem, de nincs nap, hogy ne gondolnék vissza rá: az atmoszférára, Colette fantasztikus vega töltött paprikájára, Anita zöldséglevesére, az órákig tartó monoton böködésekre a nemezelőtűvel, az egész lelassult időre azon az egy nyári héten. Az idő lelassulását ott éreztem leginkább, amikor előszedtem a hímzőkeretet. A hímzés egy olyan tevékenység, ami kb. 7 éve valahogy ott az agyam egy kis szögletében, de eddig inkább csak mások munkáiban gyönyörködtem. Annyira erősek a gyerekkori frusztráló emlékek, hogy nem és nem sikerült szépen kihímezni a technika órai matyómintás terítőt, hogy inkább tartottam a távolságot.

A harmadik-negyedik nap körül Nyalkán már volt mögöttem annyi sikerélmény gyöngyhorgolásban, nemezelésben, freeform horgolásban, hogy meg mertem kockáztatni egy esetleges fiaskót is – na, ekkor kezdtem el a hímzést. Egy öltésgyűjteményt vettem magam elé, és találomra kipróbáltam ezt meg azt. Ahol elakadtam, kaptam segítséget Ildikótól, és hirtelen a legbonyolultabb öltés, az ágasbogas, amit otthon hiába próbáltam elkapni, egész szépen sikerült.

 Amikor megtelt az első textil, előszedtem a másodikat, és ezt a könyvet, és ebből inspirálódva készítettem el ezt a hímzést:

 Harmadiknak pedig ugyanebből a könyvből egy olyan képet választottam, ami már inkább meditatív, mindössze egyetlen öltésfajtából áll, és a színeken van a hangsúly. Amikor ez kész lett, még nekiugrottam egy negyediknek, de azt félbehagytam. Ennyi hímzés volt bennem ezen a héten.

Nem is nagyon reméltem, hogy otthon, a megszokott környezetemben is képes leszek ennyire aprólékos, koncentrálást és jó fényt igénylő dolgot csinálni. Aztán tegnapelőtt valahogy újra elkapott a láz. Hamarosan folyt. köv.!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Kisnyalka negyedszer: hímzek!

  1. De jó! Érdekes, hogy régen a hímzésre mondtam azt, hogy na ezt én tuti nem fogom művelni. Készítettem már egy-két egyszerű keresztszemest, de akkoriban valahogy nem kapott el. Most, hogy egyre többet kötök és horgolok, szeretnék más kézimunkát is kipróbálni és már itt motoszkál jó ideje a fejemben a hímzés. Ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül 🙂

  2. Nem bizony! Engem még az foglalkoztat, hogy mit csináljak a kész hímzéssel, mert azt nem tudom elképzelni, hogy kis terítőcskéket kitegyek valahova. Tkp díszpárnákat sem használunk, mert a kanapé így is tele van a könyvekkel, fonalas projektekkel. Így marad talán a táska, de még nem mertem belevágni, nehogy kiderüljön, hogy nem jön be 🙂

Comments are closed.