Kézzel szőtt luxus

Fonalasok csapdája sokszor, hogy vesszük, vesszük a sok szép, különleges összetételű luxusfonalat, aztán sajnáljuk elhasználni, mígnem egyszer egy kifinomult ízlésű molycsalád úgy nem dönt, hogy ha mi nem, majd ők hasznosítják a kincseket. Velem is előfordult már ez a sztori, szóval azóta inkább erőt veszek magamon és használom, használom, használom a fonalaimat. Bónuszként igyekszem minimálisan növelni a készletet vagy inkább semennyire.

Ennek a sálnak a két fő színe, a padlizsán (kicsit melange-hatású) és a bordó szintén ilyen sokáig tartogatott különleges fonal: bébi alpaka, gyapjú és mulberry selyem keverék Peruból (Mirasol Sulka Legato). Kiegészítettem egy frissen vásárolt Zauberball gombóccal, ez utóbbi az átmenetes csíkos részben található.

Előzetes tervezgetés nélkül szőttem, mert annyira nem tudtam elképzelni, milyenek lesznek ezek a fonalak együtt, hogy inkább hagytam magam vezetni attól, ahogy alalkult a szövet a szövőszéken. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok, úgy érzem, hogy egy minden szempontból hozzám illő óriássál lett belőle. A padlizsán és a bordó a két kedvenc színem és az egész remekül tompítja a kabát élénkpiros árnyalatát.

Lukács Judit műhelyében készült ez a kendő is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

One comment on “Kézzel szőtt luxus

Comments are closed.