Karanténprojekt: My Precious Sweater

Van azért a covid-őrületnek előnye is. Normálisan esténként van időm kötni-horgolni, gyakran filmet is nézek közben, szóval a projekteknek elsősorban egyszerűeknek kell lenni, fél szemmel odanézősnek és semmiképp nem számolósnak, mert arra már este nem vagyok képes. Nem véletlen, hogy pulcsit vagy felsőt nagyon ritkán készítek, akkor is leginkább olyat, amin egy szem ide vagy oda nem számít.

A covid-karatének ezen változtattak. A szokásos 12 órás agyölő munkanapjaim helyett jóval nagyobb a szabad terem és a normális mennyiségű munkát is szabadabban osztom be. (Tudom, ez leginkább azt mutatja meg, hogy mennyire nemnormális terheléssel éltem covid előtt, és a legtöbb ember okosabban viszi az életét nálam. Nekik valószínűleg a plusz terhelés tűnik fel, nem a könnyebbség, de hát nem vagyunk egyformák.) Ennek hála, már a második karanténfelsőmet fejezem be, ráadásul ez egy igazi, hosszúujjas pulcsi, aminek a mintája tényleg figyelmet igényel.

A minta megtalálható a ByKaterina blogon ingyenes és fizetős változatban is. Én a fizetőst választottam, egyrészt mert az könnyen nyomtatható formátum, másrészt meg amiatt, amiről itt egyszer hosszan írtam. A leírásról csak jókat tudok mondani, nem találtam benne hibát és teljesen logikus, jól követhető az egész.

Scheepjes Stonewashed fonalat használtam hozzá. Ez az első projektem ezzel a fonallal, és mivel a pulcsit még nem mostam (sőt, nem is blokkoltam), íggy a tartósságáról sajnos nem tudok írni, de optikailag egyszerűen imádom az egyszínű, de mégsem kinézetet. Az egyedüli béka, amit le kellett nyelnem, hogy az első gombóc fonal, habár egy eredeti tizes pakkban vettem, mégis sárgásabb árnyalat, mint a többi. Jó a rosszban, hogy pont elsőre használtam azt, szerintem az eltérő árnyalat valahol középen a pulcsiban rosszabbul nézne ki, mint így. Most attól a bosszantó mellékszálról, hogy simán elég lett volna a többi, ténylegesen egyszínű gombolyag is a pulcsihoz, az egy sárgásat meg használhattam volna bármi másra, tekintsünk el. A tanulság mindenesetre az, hogy még az egyben vett fonalakat is nézzétek át, és még a festésszámnak se higgyetek annyira, mint a saját szemeteknek. És mindenképp nappali fényben végezzétek ezt az összehasonlítást, mert szerintem nálam ezen csúszott el, lámpafényben minden sárgásabbnak tűnik ugyanis.

Na de ezzel a kis hibával együtt is nagyon tetszik a végeredmény. Picit oversized, de nem túlzottan. Laza is meg igényes is. Az ujja bősége nem annyira fér be a kabátomba, így leginkább kabát nélküli időben fogom tudni utcán hordani, de az is jön hamarosan. Boldog tavaszt és kitartás minden magyarországi fonalastársnak a következő hetekhez!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?