Horgolós könyvtár: Meseszép horgolások

meseszep_horgolasok

Amikor legutóbb Magyarországon jártam, egész véletlenül felfedeztem egy általam korábban nem ismert horgolós könyvet, a Meseszép horgolásokat. Szerelem volt első látásra, másodikra, harmadikra és azóta is mindegyik belenézésre pedig csak mélyül és komolyodik ez a kezdeti – még felületes – lelkesedés.

Jöjjön 5 érv, miért érzem a Mesés horgolásokat az utóbbi évek horgolós könyvei közül kiemelkedőnek!

  1. Eleve izgalmas, hogy nem funkció (pl. sapkák) és technika (pl. tuniszi) alapján kerültek egy helyre a modellek, hanem tematikusan.
  2. A téma ráadásul olyan, hogy automatikusan elmosolyodom tőle, jókedvre derít, visszarepít pár évet, önfeledtté tesz. A hobbinak pedig pont ez a lényege szerintem.
  3. A modellek sokféle technikával készülnek és bőven tudok újat tanulni haladóként is. A sárkányos sál például egyszerre izgalmas többszínű struktúraminta és amigurumi horgolás. A sötét erdő kesztyű többszínű, fair isle horgolás. Emellett persze számomra kihívás az is, hogy két kesztyű egyforma méretű legyen, de ez már az én spec. gyengeségem. Egy cowl és egy sapka szép példák arra, hogy a relief pálcákkal mindenféle bonyolult mintát is létre lehet hozni. És folytathatnám, de inkább kukkantsatok bele a könyvbe egy könyvesboltban!
  4. A mesetematika könnyen mehetne olyan irányba, hogy minden modell gyerekeknek készül, de nem, itt mesemániás, szívben gyerek felnőtteknek is vannak horgolnivalók.
  5. A nagyobb projektek mellett kisebbek, gyorsan elkészülő ajándékok is találhatók a könyvben, például a hókirálynő hajdísz, a halpikkelyes pici táska. Az unikornis kardigán mondjuk nagyobb projekt, de ha az ember vesz egy kapucnis pulcsit vagy kardigánt és csak az egyszarvú attribútumokat horgolja meg és varrja fel, akkor rögtön gyorsabban kész az ajándék és pláne nagyobb méretet hordó gyereknek, felnőttnek is megvan a remek jelmez vagy vicces ruha.

Nézegetem a könyvet, sóhajtozom, hű meg há, jaj de jó, ezt is akarom meg ezt is. A lányom kommentárja  – tipikus kamasz! – lehoz a realitásba: Anya, ne csak hűzzél meg házzál, hanem csináljad! Na igen. Csak még eldöntöm, melyikkel kezdjem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

One comment on “Horgolós könyvtár: Meseszép horgolások

  1. Nem ismertem, de nagyon jól hangzik!

Comments are closed.