Hogyan varrjunk be cippzárat, ha nincs kedvünk hozzá?

Természetesen ugyanúgy, mintha lenne kedvünk hozzá – már ha a technikai oldalát nézzük a dolognak. Engem azonban sokkal jobban szokott érdekelni a dolgok lelki oldala. Jelen poszttal ebben az értelemben rokon ez a bizonyos ősrégi kalauz a fonalvásárlás mikéntjéről.

Adott tehát egy láda az íróasztalom (varróasztalom, kreatív asztalom, lomtáram) mellett, amelyben azokat a holmikat tárolom, amik már majdnem kész vannak, csak még röviden elő kell venni hozzá a varrógépet, illetve azok, amelyek javításra szorulnak: tíz kézi öltés, egy felvarrandó gomb, ilyesmi. A dobozban X napon négy darab neszi várt arra, hogy cippzárt varrjak bele, volt, amelyik már tavaly április óta. Egy ideig még rendszeresen felvettem a hétvégi teendők listájára a cippzárbevarrást, aztán már erre se pazaroltam az energiát.

Cippzárt nem varr be az ember csak úgy. Ahhoz kell valami plusz. Egy komolyabb vizsgaidőszak másnap két szigorlattal bizonyára működő motiváció lenne, de sajnos ilyenre már nem bazírozhatok, így mást kellett kitalálnom. És íme!

1. Nézd át két nap leforgása alatt az utóbbi négy év fényképeit. Erre a tevékenységre szánj 2*6 órát minimum. Közben letörölheted a duplikátokat és a miafenénekfotóztam harmincszor a gyereket hátulról mozgás közben típusú képeket. Máris nem hiába keltél fel azon a hétvégén, a gyerekek meg úgyis jobban szeretik a töröktől hozott pizzaszeleteket, mint a legmenőbb sk kaját. Na de a lényeg: állapíts meg, hogy a legtöbb fotón előnytelenül nézel ki egy bizonyos szabású farmerban, mégpedig pont abban, amiről azt gondoltad, hogy mennyire fiatalos. Mentsd el fejben azt is, hogy viszont egy másikfajta szabású nadrágban istennő vagy.

2. Túrd át a szekrényed, távolíts el minden cuccot, amiben idétlenül néztél ki (nemcsak az említett szabású farmert, hanem a fotókon előnytelen felsőket is.). Állapítsd meg, hogy az istennő-farmerból jelenleg egy darab sincs, sőt, miután az összes rossz fazonú nadrágot kiszedted, nem maradt nadrágod.

3. Tegyél vissza mégis kettőt az előnytelenekből, mert valamit mégiscsak kell hordani.

4. Szánd el magad, hogy elmész nadrágot venni. Az istennő-fazont. (Igen, nem tévesztettem el a poszt címét, a cippzárbevarrás lépéseiről írok, nem a gardróbrendezésről.) Járd be a várost és vegyél egy megfelelő farmert. Természetesen hosszú a szára, de nem gond, majd felvarrod, végül is ezért van varrógéped.

5. Három héten keresztül vedd fel minden hétvégi to do listára a nadrágfelhajtást. Igen, csak hétvégére, mert munka után már fekete anyagot fekete cérnával nem látsz felvarrni. Mindhárom hétvégén találj valami kifogást, hogy miért nem veszed elő a varrógépet. (Segítségképp: tökéletes futóidő van!, Ki kéne robbantani a gyerekeket a lakásból., Tök üres a hűtő, muszáj nagybevásárolni., Tele van a hűtő, elromlik ez a rengeteg cucc, ha nem főzök egész hétvégén.)

6. A negyedik hétvégén szánd el magad, hogy akkor most előveszed a varrógépet és felhajtod a nadrágot.

7. Akadjon meg a szemed a fent nevezett ládában, és fogjon el a bűntudat, hogy már hónapok óta ott állnak szegény neszik cippzárra várva.

8. Kiálts fel, hogy “dehát egy cippzárbevarrás öt perc, majd utána felhajtom a nadrágot”. Arra nyilván nem számítasz, hogy a második neszinél besokall a varrógép és minden szálfeszességet meg nyomást újra kell állítgatni meg teljesen kitisztítani a gépet. De ez mindegy is, hiszen most nem a nadrágról beszélünk, hanem a cippzárról, az pedig így be lett varrva.

Jelenleg azon dolgozom – lelkileg legalábbis -, hogy megírjam a Hogyan hajtsunk fel nadrágot, ha nincs kedvünk hozzá? című posztot. A módszert egyelőre keresem.

P.s.: a képen látható neszi sk fonott fonalból készült egy este alatt, majd nemezeltem mosógépben két óra alatt, majd belevarrtam a cippzárt 10 hónap alatt. Ti mit szoktatok halogatni a végletekig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

11 hozzászólás “Hogyan varrjunk be cippzárat, ha nincs kedvünk hozzá?

  1. Ezt, pontosan ezt. Meg az összes utolsó simítást ami nem is vesz igénybe annyi időt, ami bevarrás, felvarrás, rávarrás,készrevarrás. Nálam így várakozik a nemezelt tatyóra felvarrandó fül, meg a felvarrandó fémkapocs a kitűzőkre, meg a felvarrandó virágok. Ezt a posztot akár én is írhattam volna .A mai sajnos megint nem sikerült befejezni indok, a fény hiánya volt. Holnap tényleg felvarrom a táskafület meg a virágokat, de a fényképezés már biztosan nem fog beleférni.

  2. nagyon jót nevettem, nem csak humoros a cikk, de azt hiszem sokan magunkra ismertünk.
    én próbálom a "Zwack tízparancsolatból" 1-et betartani … amit legjobban utálsz csinálni, azt csináld meg először, mert akkor nem nyomja teher a lelkedet e miatt hetekig, hónapokig … persze én is még ezt csak próbálom betartani, nem mindig sikerül.

  3. Cseréljünk. Én bevarrom a cipzzárt/fület/virágot vagy amit kell, Ti meg a mi nadrágjainkat szegitek fel. Másnak biztos megcsinálnánk.

  4. Majd lécci egy "Hogyan dolgozzuk el a szálvégeket a horgolt párnahuzaton, ha nincs kedvünk hozzá?" posztot is!

  5. Azt hiszem, nefernek is és Editnek is van igaza 🙂 (Rákerestem, de sajnos nem találom a Zwack tízparancsolatot.)

  6. Hát igen, előfordul 🙂 De szerencsére már összekaptam magam és a poszt másnapján végül felhajtottam a nadrágot. Néha egy ilyen kis pöccintés is elég.

  7. Na igen. Játsszuk azt, hogy aki hamarabb feltalálja a módszert, az megírja 🙂

  8. Pont nálad szoktam mindig csodálattal nézelődni, hogy mennyi apróság, mennyi apró öltés, mennyi ilyen utolsó simítás. Ezek szerint akkor fegyelmezettebb vagy mint én, ha Te sem szereted, mégis ennyi minden elkészül 🙂

  9. Az ötlet tetszik!

  10. Hát ez egy rendkívül aranyosan vicces bejegyzés, köszönöm, annyit nevettem, olyan jó napom lett tőle! (Hogy mit halogatok? Mindent… ugyanígy – voltaképpen magamon is nevettem… 🙂 )

  11. Örülök 🙂 Ha már halogatunk, legalább legyen jó a kedvünk, nem igaz?

Comments are closed.