Hét-főzz! Málnás aludttej

Gyerekkoromban szinte egész nyáron volt aludttej különböző készültségi stádiumokban a konyhapulton, most már csak készen véve jutok hozzá, mert a bolti tejből sajnos nem lesz jó. Múlt héten egy egész különleges italt kóstolhattam meg, így újra eszembe jutott ez a nyári csemege: egy kecsketej alapú narancsos aludtteljes koktélt tettek elém. Bár ez a mai csak hasonlít hozzá, és természetesen tehéntejes verzió, azért a maga nemében ez is remekül hűsít és a savanykás íze pont illik a kinti 35 fokhoz.

buttermilch

Egy pohárt 2/3-ig megtöltöttem aludttejjel, majd még öntöttem bele picivel több, mint egy kiskanál hígítatlan málnaszörpöt, óvatosan összekevertem.

A tetejét mentalevéllel, málna és ribizliszemekkel díszítettem. A mentalevéllel múlt héten, amikor a hegyekben nyaraltunk, mély barátságot kötöttem. Most azt gondolom, hogy nincs olyan étel, amibe ne kerülhetne menta és nincs olyan, hogy túl sok menta. Ez nyilván túlzás, de azért majd egy későbbi hét-főzz keretében mutatok még izgalmas bizonyítékot erre a tézisre.

Kellemes hőgutát mindenkinek!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?