Hét-főzz: Kurkuma latte, a kávéfüggők megmentője

kurkumalatte

Nagyjából 18 éves korom óta vagyok kávéfüggő. Nem érdekel a koffein, nem fennmaradni akarok a kávétól, nem felpörgetni magam. Nekem a kávé a kuckózás érzése, a meleg folyadék, ami után azért tudok jobban dolgozni, amiért egy bármilyen szünet után jobban dolgozik az ember. Kis oázis a napban, lehetőleg minél többször. Hogy mégse vigyen el a szívbaj, időnként koffeinmentesen iszom, de azért még így is többet, mint kellene. Mióta ötelemes főzőcskézek, ilyen szemmel is nézem az italokat, és sajnos rengeteg jó ötletnek tűnő kávéalternatíváról tudom, hogy nem felel meg az alkatomnak. A vörös tea lenne az egyetlen a forró víz mellett, amit ihatnék korlátlan mennyiségben – milyen pech, hogy sajnos az összes tea közül a vörös az, amit nem annyira szeretek. Gondolhatjátok, mennyire lelkes voltam, amikor nemrég olvastam, hogy a Sonnentor, a kedvenc fűszer- és teaboltom, új terméket fejlesztett, a kurkuma latte port. Rögtön beindult a fantáziám, és persze saját magam akartam előállítani a port, mert hát mi lehetne benne, ami nincs itthon? És igen, sikerrel jártam:

1,5 dl mandulatejet felmelegítettem. (A tej persze akármilyen lehet, én a gabonatejek közül csak a mandulát és a kókuszt szeretem, a tehéntejet meg inkább csak fűszerként használom.)

Beleszórtam egy csapott kiskanál kurkumaport, kikapartam egy 3 centis vaníliarúd belsejét, hozzáadtam egy késhegynyi holland kakaót és egy kiskanál mézet. Még a fazékban, melegen tejhabosítóval megdolgoztam, így lett a sárga folyadéknak egy sárgásfehér habja. Pohárba öntöttem és megszórtam fahéjjal.

Nekem ez a kurkuma latte tökéletesen kivált egy kávét, meleg, habos, és ráadásul a kurkumafogyasztás amúgy is az egyik legjobb dolog, amit az ember magáért tehet. Próbáljátok ki hűvös szombat délutánokon!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

5 hozzászólás “Hét-főzz: Kurkuma latte, a kávéfüggők megmentője

  1. És nem lesz sárga a szád?

    • Adel_anyahajo

      2016-09-19 at 20:31

      Hihi, ez jó kérdés 🙂 Nem nézem tükörben, de mert utána senki nem szokott hülyén nézni rám, azt gondolom, hogy nem, illetve legfeljebb annyira, hogy szalvétával lejön. De legközelebb ellenőrzöm 😀

  2. Feltétlenül ki fogom próbálni, nagyon izgalmasan hangzik!!!

  3. Varga Márta

    2016-09-27 at 16:35

    Én is beiratkoztam az 5elem tanfolyamra! Főleg, a te ajánlásod döntött, Adél :). Eddig nagyon tetszik, csak tudnám betartani a lép-csi hiány miatti megkötéseket (pont fahéjas csigát sütöttem ma, ejnye…). De amikor olyat eszem, amit lehet, érzem, hogy sokkal jobb az emésztésem. A vörös tea a roiboos? Mert az nekem se jön be annyira magában, és a többit én se ihatom… Viszont chai-nak egész finom (1/2 kk fahéj, késhegynyi kardamom, 1 feketebors, 2 szegfűszeg, 1/2 kk gyömbér van a házi keverékemben, ezt főzöm fel 3 dl vízben, adok hozzá 2 dl zabtejet és 1 púpos teáskanál roiboost, 5 percet állni hagyom. A receptet neten találtam valahol). Ezt nem reggel, hanem délelőtt vagy délután szoktam inni. Ennek a kurkumásnak is adok egy esélyt :).

    • Adel_anyahajo

      2016-09-28 at 18:14

      Tényleg jársz? Hú, remélem, neked is tetszeni fog. Az átállás nekem sem ment egyik pillanatról a másikra és a péksüti volt az egyik legnehezebb. A sajt volt a másik. Mondjuk most is eszek néha mindkettőt, de töredékét a korábbinak.
      Igen, a vörös tea a roiboos. Köszi a tippet, kipróbálom chainak mindenképp!

Comments are closed.