Hét-főzz: Hűsítő serpenyős vacsora

Sokáig azt hittem, hogy a serpenyős mindent bele fogásokat azért szerettem, mert egyszerű elkészíteni. Aztán amikor most tavasszal rengeteget voltam úton és ettem házon kívül, rá kellett jönnöm, hogy kifejezetten rosszul érzem magam, ha nem jutok hozzá a serpenyős vacsorámhoz. Ez akkor annak a jele, hogy igazán és tényleg szeretem, nemcsak azért, mert gyorsan kész van, ugye?

Tavasszal adja magát, hogy retek is kerüljön a serpenyőbe, mégpedig sok. Egy főre 5 fej retek felkarikázva, fél kicsi cukkini, fél fej hagyma vagy két-három szál újhagyma, 5 szem shiitake gomba vagy más ízes erdei gomba. A csíkokra vágott szalonna nem feltétel, de jót tesz.

Olajon megpirítotam az apróra vágott hagymát és a szalonnát. A feldarabolt zöldségeket hozzáöntöttem, megszórtam két kávéskanál oregánóval és sóval, borssal. Nem nagyon kevergettem közben, sőt, inkább addig vártam, amíg picit odakapott, aztán forgattam csak meg.

Kuszkusszal, párolt rizzsel tálalva teljes értékű étkezés, önmagában pedig a meleg saláta kategóriában indul. Jó étvágyat hozzá!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?