Hét-főzz! Diós padlizsánkrém

padlizsán

A padlizsánkrém és a padlizsánsaláta olyan receptek nálam, hogy volt eddig két bevált elkészítési mód és azt nem nagyon bolygattam. Vagy joghurttal, fokhagymásan, citromosan, vagy paradicsommal és cukkinivel, paprikával készítettem. Idén valahogy úgy alakult, hogy felfedeztem magamnak a diót sok új összefüggésben, nemcsak édes, hanem pikáns receptekben is. Miért is ne társítsam egyszer padlizsánnal?

A korábbi hagyományos receptem nem változott sokban, ugyanakkor az íz egészen izgalmas lett. Egy családi vacsorányi adaghoz

1 padlizsánt megszurkálva, alufóliába csomagolva átsütünk. Ez minimum egy óra, de másfél is lehet.

Ledarálunk vagy aprítógépben felaprítunk egy maréknyi diót.

Kockákra vágjuk a padlizsánt.

Az aprítógépbe beletesszük a padlizsánkockákat, egy deci natúr joghurtot, egy fél citrom levét, egy-két gerezd fokhagymát és pépesítjük az egészet. Ha a fokhagymát kevésbé csípősen szeretjük, akkor előtte külön meg lehet futtatni olajon és úgy hozzáadni a padlizsánhoz.

A padlizsánpépet most zzuk ízlés szerint és hozzákeverünk még 4-5 kanál jó minőségű olivaolajat. Pirítóssal, pirított pitakenyérrel, olivabogyóval tálaljuk, de jól társítható hozzá a valódi juhfeta vagy a főtt krumpli is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?