Hét-főzz: Csupazöld quinoa

Benéztem a hűtőbe, és azt vettem észre, hogy szinte minden zöldség, ami otthon van, zöld színű. Nem gond, tökéletesen passzol az ebédről maradt quinoához, és mivel mindegyik fajta villámgyorsan megpuhul, 10 perc alatt kész volt a vacsora.

spárgaspenót

Felkarikáztam három újhagyma szárát (a zöld részt is), egy maréknyi zöldspárgát és megmostam, összetéptem annyi spenótlevelet, amennyi egy tésztaszűrőbe belefért.

Először megpároltam a hagymát vajon, aztán hozzáadtam a spárgát és a spenótot is. Fedő alatt 2-3 percet puhult saját levében. Akkor belekevertem a főtt quinoát és kb 8 deka juhfetát, még picit összemelegítettem, majd tökmaggal megszórva tálaltam. Az adag mérete a quinoa mennyiségétől függ, mi ketten laktunk jól belőle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?