Bécs legjobb open air kiállítása

DSC_0003

Bécs és Budapest között az egyik legnagyobb különbség, hogy amíg Budapest szívében folyik a Duna, addig Bécsnek épp csak a külsejét érinti. De mert egy valamirevaló városnak a központjában is kell valami víznek lenni, ezért építették a Dunacsatornát, a Donaukanalt. Nekem ez az egyik kedvenc helyem a városban, mert jól elérhető tömegközlekedéssel is és még ha műmedeben folyik is a Duna, azért mégis van egy vízpart-jellege. Lehet kiülni a lépcsőkre és nézni a vizet, lehet a partmenti bárokban inni egy fröccsöt, még műtengerpart is van homokkal, nyugszékekkel. És persze remek futóhely, a szombati hosszú futásaimat errefelé szoktam abszolválni. Mivel gyakran járok errefelé, a folyton változó graffitialkotásokat is frissiben meg tudom nézni. Tényleg egészen különlegesek és művésziek is vannak, a legjobb pedig az, hogy folyton változnak.

DSC_0001

Ha valaki Bécsben jár és nincs ideje nagyobb kiállításra elmenni vagy egyszerűen csak nem akar sokat költeni, mégis élvezne egy kis kultúrát, akkor egy séta a Donaukanal mentén a legjobb választás. Bécsi hangulat, séta a zöldben és még műélvezet is.

DSC_0005

A legjobb pedig az, hogy ha két hónappal később újra elsétál az ember errefelé, akkor teljesen más képeket lát. Szombat-vasárnap pedig általában még az alkotókkal is lehet találkozni, mert ez a felület teljesen legálisan festhető, így sok graffitis családi programként megy kis, a gyerekek is ott totyognak, hozzák-viszik a festékspray-t. Nézzétek meg, ha egyszer erre jártok! A csatorna végén pedig csak menjetek fel az utcaszintre, át a hídon a 2. kerületbe, és öt perc sétával ott is vagytok a Taborstrassén a kedvenc fonalboltomban, a Wollmeile-ban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Bécs legjobb open air kiállítása

  1. Nahát, a Csatornapart kimaradt (majd legközelebb 🙂 ) , de a kedvenc fonalboltodban jártunk, tényleg nagyszerű hely.

    • Adel_anyahajo

      2016-08-28 at 16:52

      Most már legközelebb tudod, hogy merre érdemes kis kitérőt tenni 🙂

Comments are closed.